Zijn makelaarskosten aftrekbaar?

Makelaarskosten aftrekbaar?

Het is goed om te weten of makelaarskosten, oftewel makelaarscourtage, aftrekbaar zijn bij de jaarlijkse opgaaf van de inkomstenbelasting. Wij geven u hieronder antwoord op deze vraag.

Makelaarskosten en inkomstenbelasting

Makelaarskosten zijn niet aftrekbaar bij uw jaarlijkse opgaaf van de inkomstenbelasting. Dit komt doordat de makelaarskosten enkel een vergoeding zijn aan de makelaar voor zijn of haar verrichte werkzaamheden.

Makelaarskosten opnemen in de hypotheek

Het is wel mogelijk om de makelaarskosten mee te financieren in uw hypotheek. Heeft u al de maximale hypotheek nodig voor het aankoopbedrag van de woning? Dan zit er geen ruimte meer in de hypotheek voor de makelaarskosten. Heeft u nog wel ruimte binnen uw hypotheek, dan kunt u ervoor kiezen om de makelaarskosten mee te financieren.

Laat u adviseren door onze makelaar

Wilt u meer weten over de makelaarskosten? Neem dan gerust contact op met onze makelaars uit Tilburg. U bent bij ons aan het juiste adres voor al uw vragen over woningen kopen en verkopen. Schroom niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen! Makelaars Tilburgs staat graag voor u klaar.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaars in Tilburg?