Uitgebreide uitleg verkoopmakelaar

Welke diensten levert een verkoopmakelaar? 

Heeft u hulp nodig bij het vinden van uw droomwoning? Dan bent u bij een aankoopmakelaar aan het juiste adres. Wilt u echter uw eigen woning verkopen? Dan kunt u hulp inschakelen van onze verkoopmakelaars uit de omgeving van Tilburg. U bespreekt van tevoren met onze verkoopmakelaars welke werkzaamheden hij of zij voor u uitvoert. Hieronder vertellen wij u de meest voorkomende werkzaamheden van een verkoopmakelaar;

 • Het bepalen van de vraagprijs
 • De woning verkoopklaar maken
 • Gesprekken voeren met geïnteresseerden
 • Een koopcontract opstellen

Het verkopen van een woning is niet eenvoudig. Er komen veel belangrijke zaken bij kijken. Het is heel verstandig om hulp te vragen aan een verkoopmakelaar. Onze makelaars weten exact hoe de woningmarkt werkt en helpen u zorgvuldig tijdens het hele verkoopproces. Heeft u geen haast bij de verkoop? Of zelf voldoende kennis over het verkopen van onroerend goed? Dan begrijpen wij u als u zelfstandig de woning verkoopt. Heeft u wel hulp nodig van een professional? Onze verkoopmakelaars uit de regio van Tilburg staan voor u klaar!

Vraagprijs bepalen

De eerste stap is het bepalen van de verkoopprijs. Voor welke prijs gaat de woning de markt in? Onze verkoopmakelaars voeren eerst een aantal stappen uit, voordat ze een vraagprijs aan u voorstellen. De werkzaamheden die de verkoopmakelaar uitvoert om de vraagprijs te bepalen;

 • onderzoek naar vergelijkbare woningen, oftewel marktanalyse;
 • duidelijkheid verkrijgen over eventuele toekomstplannen in de omgeving van uw woning;
 • bekijken van uw woninggegevens in het Kadaster;
 • duidelijkheid krijgen over uw persoonlijke situatie en uw wensen.

Heeft de verkoopmakelaar voldoende informatie verzameld? Dan wordt er een verkoopprijs aan u voorgesteld. Bent u het eens met de vraagprijs? Dan is deze stap afgerond.

Woning verkoopklaar maken

Is het duidelijk voor welke vraagprijs de woning op de markt wordt gezet? Dan is het tijd om de woning verkoopklaar te maken. Een woning verkoopklaar maken, houdt het volgende in;

 • er worden professionele foto’s van uw woning gemaakt;
 • meestal wordt er een verkoopbrochure ontwikkeld;
 • er vinden metingen plaats, zodat potentiele kopers de exacte afmetingen weten;
 • de woning wordt het op het internet geplaatst.

De verkoopmakelaar overlegt vooraf welke werkzaamheden er uitgevoerd worden. Wilt u bepaalde stappen zelf uitvoeren? Dat is mogelijk!

 Overleggen met geïnteresseerden
Staat de woning online? Dan kunnen potentiele kopers op de woning reageren. De verkoopmakelaar onderhoudt al het contact en gaat in gesprek met geïnteresseerden. Doordat onze makelaars veel kennis en ervaring bezitten, weet een verkoopmakelaar al binnen enkele minuten of een partij een serieuze koop overweegt.

 Koopcontract ontwikkelen

De verkoopmakelaar houdt u zorgvuldig op de hoogte van alle ontwikkelingen. Is er een kandidaat? Dan is de volgende stap; het ontwikkelen van het koopcontract. Dit dient zorgvuldig te gebeuren. Onze verkoopmakelaars uit de regio van Tilburg weten exact wat er opgenomen moet worden in een koopcontract. U hoeft zich hierover geen zorgen te maken. Pas wanneer u akkoord geeft op een bod, wordt er gestart met het koopcontract.

 

Persoonlijke situatie versus verkoopmakelaar

Het is niet wettelijk verplicht om met een verkoopmakelaar samen te werken. U bepaalt zelf of u de hulp van een verkoopmakelaar nodig heeft. Weet u nog niet zeker of u een verkoopmakelaar wilt inschakelen? Via onze website kunt u een vrijblijvend gesprek aanvragen met onze betrouwbare en vakkundige verkoopmakelaars. Onze makelaars uit de omgeving van Tilburg denken graag met u mee.

Meer weten over makelaardij?

Een woning verkopen is geen eenvoudige klus. Wij begrijpen heel goed dat u vragen heeft. Heeft u onze pagina over aankoopmakelaars ook gelezen? En heeft u nog onbeantwoorde vragen? Schroom niet om contact met ons op te nemen.

Heeft u vragen of hulp nodig bij het vinden van een makelaars in Tilburg?